×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Kokosová buchta
45 minut , Střední náročnost , Česká , Moučníky a koláče ,

Kokosová buchta

Co budu potřebovat

500 g polohrubé mouky
4 lžíce kakaa holandského typu
2 sáčky prášku do pečiva Nyní v akci
500 g krupicového cukru
500 ml mléka Nyní v akci
2 vejce
máslo a hrubá mouka na vymazání a vysypání plechu
150 g strouhaného kokosu Nyní v akci
Na rumové máslo:
250 g másla, změklého
250 g moučkového cukru
4 lžičky kakaa holandského typu
4 lžíce rumu Nyní v akci
4 lžíce mléka (nemusí být) Nyní v akci

Jak na to?

1. Mouku smíchejte s kakaem holandského typu tak, aby ve směsi nebyly žádné kakaové hrudky. Přidejte oba sáčky prášku do pečiva a cukr. Nakonec vmíchejte mléko a vejce a vzniklé těsto nalijte na vymazaný a hrubou moukou vysypaný hlubší plech. Pečte při 210–220 °C asi 20 minut.
2. Zatímco se buchta peče, udělejte rumové máslo. Změklé máslo utřete s cukrem smíchaným s kakaem, pak přidejte rum a případně i mléko. Dejte stranou.
3. Buchtu po vytažení z trouby ihned potrhejte vidličkou a potřete rumovým máslem. Nakonec posypte strouhaným kokosem.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj