Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyKlobásky se šalotkovou omáčkou a kaší
Albert logoAlbert logo
  • Klobásky se šalotkovou omáčkou a kaší
Klobásky se šalotkovou omáčkou a kaší

Klobásky se šalotkovou omáčkou a kaší

Snadné
16-30 minut
0/5
Česká
Hlavní chod

Ingredience1 porce

1 porcí
  • Klobása grilovací 12 ks
  • Olej olivový 80 ml
  • Mouka hladká 1 plž
  • Cibule šalotka 200 g
  • Červené víno 125 ml
  • Bobkový list 1 ks
  • Tymián čerstvý 2 snít.
  • Vývar hovězí 370 ml
  • Hořčice dijonská 1 plž
  • Bramborová kaše instantní 115 g
  • Fazolky zelené
  • Máslo 1 plž
  • Klobása grilovací 12 ks
  • Olej olivový 80 ml
  • Mouka hladká 1 plž
  • Cibule šalotka 200 g
  • Červené víno 125 ml
  • Bobkový list 1 ks
  • Tymián čerstvý 2 snít.
  • Vývar hovězí 370 ml
  • Hořčice dijonská 1 plž
  • Bramborová kaše instantní 115 g
  • Fazolky zelené
  • Máslo 1 plž

Příprava

1
Dvě lžíce olivového oleje rozehřejte v hrnci se širokým dnem, přidejte tence pokrájené šalotky a za stálého míchání opékejte pět minut, dokud nezměknou. Přisypte mouku, zamíchejte, vlijte víno, přidejte tymián a bobkový list a nakonec i silný hovězí vývar. Přiveďte k varu, snižte plamen a nechte pár minut probublávat, aby se omáčka zredukovala. Vmíchejte hořčici a udržujte teplé. Kaši připravte podle návodu na obalu, fazolky na pět minut ponořte do vroucí vody, pak je zchlaďte pod studenou vodou a smíchejte s máslem. Zbývající olivový olej rozpalte v pánvi a ze všech stran na něm opečte klobásky. Servírujte dohromady: kaši, klobásky i fazolky přelité šalotkovou omáčkou
1
Dvě lžíce olivového oleje rozehřejte v hrnci se širokým dnem, přidejte tence pokrájené šalotky a za stálého míchání opékejte pět minut, dokud nezměknou. Přisypte mouku, zamíchejte, vlijte víno, přidejte tymián a bobkový list a nakonec i silný hovězí vývar. Přiveďte k varu, snižte plamen a nechte pár minut probublávat, aby se omáčka zredukovala. Vmíchejte hořčici a udržujte teplé. Kaši připravte podle návodu na obalu, fazolky na pět minut ponořte do vroucí vody, pak je zchlaďte pod studenou vodou a smíchejte s máslem. Zbývající olivový olej rozpalte v pánvi a ze všech stran na něm opečte klobásky. Servírujte dohromady: kaši, klobásky i fazolky přelité šalotkovou omáčkou

Hodnocení

Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 4 dny

Od 01.05.2024 do 07.05.2024

Platný ještě 4 dny

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Platný ještě 4 dny

Od 01.05.2024 do 07.05.2024

Platný ještě 4 dny

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.