×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Klobásky se šalotkovou omáčkou a kaší
30 minut , Hlavní chod , Střední náročnost , Česká ,

Klobásky se šalotkovou omáčkou a kaší

Co budu potřebovat

80 ml olivového oleje AQ Nyní v akci
200 g šalotek, nakrájených na velmi tenká kolečka
1 lžíce hladké mouky
125 ml červeného vína
2 větvičky tymiánu AQ
1 bobkový list
370 ml hovězího vývaru
1 lžíce dijonské hořčice Nyní v akci
1 balení bramborové kaše AQ
zelené fazolky AQ
1 lžíce másla Nyní v akci
12 vepřových nebo hovězích grilovacích klobásek

Jak na to?

Dvě lžíce olivového oleje rozehřejte v hrnci se širokým dnem, přidejte tence pokrájené šalotky a za stálého míchání opékejte pět minut, dokud nezměknou. Přisypte mouku, zamíchejte, vlijte víno, přidejte tymián a bobkový list a nakonec i silný hovězí vývar. Přiveďte k varu, snižte plamen a nechte pár minut probublávat, aby se omáčka zredukovala. Vmíchejte hořčici a udržujte teplé. Kaši připravte podle návodu na obalu, fazolky na pět minut ponořte do vroucí vody, pak je zchlaďte pod studenou vodou a smíchejte s máslem. Zbývající olivový olej rozpalte v pánvi a ze všech stran na něm opečte klobásky. Servírujte dohromady: kaši, klobásky i fazolky přelité šalotkovou omáčkou

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj