×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Smažené klobásy s hroznovým vínem
30 minut , Hlavní chod , Střední náročnost , Česká , Chuťovky , Smažení ,

Smažené klobásy s hroznovým vínem

Co budu potřebovat

450 g bílých klobásek
2 cibule, nakrájené na tenké plátky
1 stroužek česneku, na plátky
1 lžička fenyklových semínek
100 g kuliček červeného hroznového vína
2 lžíce červeného vinného octa

Jak na to?

1) Do pánve s rozpáleným olejem vložte klobásky a za občasného obracení opékejte zhruba 10 minut.

2) Poté k nim přidejte cibuli a opečte ji tak, aby změkla.

3) Dále do pánve přidejte česnek, fenyklová semínka a hroznové víno a opékejte dalších 5 minut, až začne hroznové víno měknout.

4) Pánev zastříkněte vinným octem a otáčejte s ní, aby se ocet rozlil po celé ploše. Chvilku duste, až je cibule lepkavá a klobásky propečené.

Tip do kuchyně

 

Opečené klobásky s hroznovým vínem podávejte s bramborovou kaší nebo s obyčejným chlebem.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj