×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Kefírová buchta
60 minut , Dezert , Střední náročnost , Česká ,

Kefírová buchta

Co budu potřebovat

100 g polohrubé mouky
250 g hladké mouky BASIC
120 g cukru krupice Nyní v akci
1 lžíce sody
2 lžíce kakaa Nyní v akci
200 ml oleje BASIC Nyní v akci
500 ml kefírového mléka BASIC
1 vejce BASIC
Na polevu:
200 g zakysané smetany Nyní v akci
100 g hořké čokolády BASIC

Jak na to?

Do mísy nasypte obě mouky, cukr, sodu a kakao a dobře promíchejte, aby nikde nezbyly hrudky kakaa. Teprve pak přimíchejte olej, kefír a vejce. Vzniklé těsto nalijte na plech vyložený pečicím papírem. V troubě vyhřáté na 180 °C pečte okolo 20 minut. Čokoládu nechte rozpustit ve vodní lázni, smíchejte se smetanou a rozetřete na vychladlý moučník. Podávejte nakrájené na kostičky.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj