×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Karotkové dortíky
45 minut , Dezert , Střední náročnost , Česká , Dorty , Pečení ,

Karotkové dortíky

Co budu potřebovat

80 g sultánek (světlých rozinek)
šťáva z 1 pomeranče Nyní v akci
1 lžíce rumu (nemusí být) Nyní v akci
50 g tmavého cukru
120 ml rostlinného oleje
120 ml medu
3 velká vejce
1 lžička skořice
1 lžička mletého zázvoru
190 g hladké mouky
2 lžičky kypřicího prášku Nyní v akci
1 lžička jedlé sody
špetka soli
3 karotky
hrst vlašských ořechů
krém ze smetanového sýru Nyní v akci
100 g moučkového cukru
85 másla
80 g smetanového sýru Nyní v akci
1 lžíce smetany ke šlehání

Jak na to?

1. Sultánky namočím v pomerančové šťávě a rumu a nechám je přes noc v lednici nabobtnat. Do mísy dám cukr, olej, med a vejce a ručním šlehačem vše dobře prošlehám.
2. Do druhé mísy proseju skořici, mletý zázvor, mou­ku, kypřicí prášek, jedlou sodu, sůl a promíchám. Tuto směs pak postupně vmíchám do mísy s teku­tými přísadami. Nakonec ještě přidám nastrouhanou karotku a sultánky.
3. Předehřeju troubu na 200 °C. Vymažu olejem silikonovou nebo teflonovou formu na muffiny a každou jamku naplním do tří čtvrtin těstem. Peču 20–25 minut. Hotové jsou, když do nich zapíchnu špejli a nezůstane na ní těsto. Vyndám dortíky z formy a nechám je na mříž­ce vychladnout. Sultánky namočím v pomerančové šťávě a rumu a nechám je přes noc v lednici nabobtnat. Do mísy dám cukr, olej, med a vejce a ručním šlehačem vše dobře prošlehám.
4. Mezitím si připravím krém. Všechny přísady třu 10 minut ručním šlehačem nebo v robotu, až je krém nadýchaný a hladký. Každý dortík namažu krémem a ozdobím nasekanými ořechy a medem.
Tip - Pokud nemáte muffinovou formu, můžete těsto plnit do malých bábovek anebo nalít jen tak na plech a hotové pak krájet na kostky.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj