×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Karlovarský knedlík
45 minut , Příloha , Střední náročnost , Česká , Bezmasé , Vaření ,

Karlovarský knedlík

Co budu potřebovat

7 rohlíků nebo housek, nakrájených na kostky
175 ml mléka Nyní v akci
2 lžíce petrželky, nasekané nadrobno
2 žloutky
100 g hrubé mouky
2 špetky muškátového květu
sůl
2 bílky, našlehané do sněhu

Jak na to?

Pečivo dejte na plech na pár hodin oschnout. Pak ho v míse pokropte pár lžícemi mléka a pěkně promněte, aby mléko nasály. Přidejte petrželku a promíchejte. Na plotnu dejte vařit vodu na knedlíky.
Zbylé mléko a žloutky prošlehejte a nalijte do mísy k rohlíkům. Přisypte mouku, muškátový květ, osolte a promíchejte. Nakonec lehce vmíchejte sníh z bílků.
Na pracovní ploše rozprostřete navlhčené plátno a položte na něj polovinu těsta. Zabalte do asi 20 cm dlouhého válečku, okraje svažte provázkem. Totéž udělejte s druhou polovinou těsta. Knedlíky ponořte do vařící vody a vařte 10 minut, pak je obraťte a vařte dalších 10 minut. Knedlíky vyndejte z vody, vybalte a hned nakrájejte nití na plátky.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj