×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Karlovarský guláš v chlebu
120 minut a více , Vysoká náročnost , Česká , Pro gurmány , Dušení ,

Karlovarský guláš v chlebu

Co budu potřebovat

50 g másla nebo sádla Nyní v akci
1 velká cibule, nasekaná najemno Nyní v akci
500–600 g hovězí přední kližky
1 lžička sladké mleté papriky
1 lžička pálivé mleté papriky
sůl a pepř podle chuti
500 ml hovězího vývaru
2 lžíce hladké mouky
150 ml smetany ke šlehání Nyní v akci
4 malé bochníky chleba k podávání Nyní v akci
zakysaná smetana, bylinky na ozdobu

Jak na to?

1. V hrnci vhodném do trouby pět až šest minut opékejte na tuku cibuli. Až zrůžoví, přidejte maso pokrájené na kostičky a nechte ho zprudka zatáhnout a zhnědnout. Přidejte oba druhy papriky, osolte a opepřete. Zalijte vývarem a přiklopené dejte na dvě až tři hodiny do trouby zahřáté na 160 °C.
2. Vyndejte z trouby, maso vyjměte a šťávu vyduste na tuk, přidejte mouku a osmahněte. Zalijte 400 ml vody a asi dvacet minut vařte. Vmíchejte smetanu, do omáčky vraťte maso a zahřejte. Z bochníku chleba odkrojte vršky, vydlabejte střídu a místo ní nalijte guláš. Podávejte ozdobené zakysanou smetanou a bylinkami.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj