×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Kari z červené čočky
90 minut , Hlavní chod , Střední náročnost ,

Kari z červené čočky

Co budu potřebovat

300 g červené čočky
2 lžíce másla
1 cibule, nakrájená najemno
2 lžíce červené kari pasty
½ lžíce kořenicí směsi garam masala
1 lžička kari koření
½ lžičky kurkumy
½ lžičky kajenského pepře
1 lžička mletého česneku
1 lžička mletého zázvoru
1 lžička cukru Nyní v akci
400 g rajského pyré
55 ml kokosového mléka
350 g rýže (na 6 porcí) Nyní v akci
koriandr k podávání

Jak na to?

Čočku uvařte podle návodu. Slijte a dejte stranou.Ve velkém hrnci rozpusťte máslo, vhoďte cibuli a nechte zesklovatět.
Přidejte všechno koření (kari pastu, garam masalu, kari, kurkumu, kajenský pepř, česnek, zázvor) a cukr a za stálého míchání opékejte 1–2 minuty.
Pak vmíchejte rajský protlak a chvíli duste. Přidejte čočku a kokosové mléko. Duste dalších 15–20 minut.
Podávejte s dušenou rýží, ozdobené čerstvým koriandrem.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj