×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Karbanátky z mletého masa s rozmarýnem
60 minut , Hlavní chod , Střední náročnost , Česká , Pro gurmány , Smažení ,

Karbanátky z mletého masa s rozmarýnem

Co budu potřebovat

1 kg mletého masa (hovězí a vepřové v poměru 2:1)
2 vejce
1 lžíce čerstvého rozmarýnu
1 lžíce čerstvého tymiánu
1 lžíce majoránky (může být i sušená)
1–2 housky, namočené v mléce
4–5 stroužků česneku
sůl
mletý pepř
slunečnicový olej
vařené brambory Nyní v akci

Jak na to?

Karbanátky patří ke klasickým pokrmům. Zkuste jejich chuť trochu pozvednout přidáním rozmarýnu. Výsledek bude znát na první pohled i na první sousto.

1) Maso dejte do mísy, lehce ho promačkejte, přidejte vejce a všechny bylinky.

2) Z housky vymačkejte veškeré mléko, nakrájejte ji na malé kousky a přidejte je k masu.

3) Přidejte česnek a směs podle chuti osolte a opepřete.

4) Pak tvořte karbanátky, dejte je na 30 minut odpočinout do lednice, a pak je postupně z obou stran smažte ve vyšší vrstvě oleje.

Tip do kuchyně

 

Podávejte s vařenými bramborami nebo bramborovou kaší.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj