×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Karamelovo-jablečný cheesecake
60 minut , Dezert , Střední náročnost , Česká , Sladká jídla ,

Karamelovo-jablečný cheesecake

Co budu potřebovat

255 g hladké mouky
110 g + 2 lžíce tmavého třtinového cukru Nyní v akci
180 g másla, změklého
3 jablka, oloupaná, nastrouhaná Nyní v akci
½ lžičky mleté skořice
¼ lžičky mletého muškátového oříšku
karamelový toping na zastříknutí
Na náplň
250 g krémového smetanového sýru Nyní v akci
100 g zakysané smetany 30%
90 g lučiny Nyní v akci
150 g krupicového cukru
4 vejce
½ lžičky vanilkového extraktu
Na posypku
140 g tmavého třtinového cukru
80 g hladké mouky
½ hrnku ovesných vloček, podrcených
70 g másla, změklého

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C. V míse smíchejte mouku, 110 g cukru a máslo do směsi podobající se drobence. Natlačte ji do formy o rozměrech 18 × 25 cm vyložené pečicím papírem. Pečte 15 minut.
Udělejte náplň: ve velké míse důkladně našlehejte smetanový sýr se zakysanou smetanou, lučinou a cukrem, pak jedno po druhém zašlehejte vejce. Nakonec přidejte vanilkový extrakt a směs nalijte na teplý základ cheesecaku.
Jablka smíchejte se 2 lžícemi cukru, skořicí a muškátovým oříškem. Směs navrstvěte na smetanový sýr. Přísady na posypku smíchejte do hrubší drobenky
a zasypte jí vršek cheesecaku.
Pečte 40–45 minut. Po vytažení z trouby zastříkněte topingem.

Pořídíte z letáku

  • současná cena: 24,90 cena před slevou: 34,90
    sleva: −28 %
  • současná cena: 17,90 cena před slevou: 22,90
    sleva: −21 %

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj