×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Karamelizované nektarinky s pusinkami
30 minut , Dezert , Střední náročnost , Česká , Sladká jídla , Pečení ,

Karamelizované nektarinky s pusinkami

Co budu potřebovat

320 g mražených malin
110 g krupicového cukru Nyní v akci
4 nektarinky
45 g třtinového cukru
slunečnicový olej Nyní v akci
500 ml smetany ke šlehání
100 g kupovaných pusinek

Jak na to?

1) Troubu předehřejte na 180 °C.

2) Maliny rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem, zasypte je krupicovým cukrem a pečte 17 minut do hustého sirupu. Občas promíchejte.

3) Vyndejte a nechte zchladnout.

4) Půlky nektarinek (bez pecek) obalte ve třtinovém cukru a na lehce naolejované pánvi je opečte z obou stran.

5) Smetanu ušlehejte dotuha. Do skleniček navrstvěte šlehačku, nalámané pusinky a přelijte malinovým sirupem. Podávejte spolu s nektarinkami.

Tip do kuchyně

 

Při opékání je můžete zastříknout silným alkoholem, jako je třeba koňak a nechat nektarinky oflambovat.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj