×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Karamelizovaná kuřecí křídla
60 minut , Předkrm , Nízká náročnost , Česká , Chuťovky ,

Karamelizovaná kuřecí křídla

Co budu potřebovat

1 kg kuřecích křídel Nyní v akci
60 ml sherry octa nebo červeného vinného octa
1 lžička krupicového cukru
sůl AQ
mrkev
řapíkatý celer
Na dip:
120 g zakysané smetany AQ
2–3 lžíce pažitky AQ
2 lžíce citronové šťávy
1 lžíce citronové kůry
½ lžičky papriky

Jak na to?

Troubu předehřejte na 220 °C. Omytá a osušená kuřecí křídla dejte do mísy, zalijte směsí octa, cukru a soli a důkladně promíchejte. Dejte na 20 minut do lednice, pak přendejte na plech a pečte 40–45 minut dozlatova. Všechny přísady na dip smíchejte a dejte stranou. Křídla podávejte s dipem a zeleninovými hranolky.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj