×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Kapustové karbanátky
60 minut , Hlavní chod , Střední náročnost , Česká , Chuťovky ,

Kapustové karbanátky

Co budu potřebovat

1 středně velká kapusta
31/2 rohlíku Nyní v akci
120 ml mléka Nyní v akci
olej Nyní v akci
1/2 cibule
20 g másla
2 vejce
100 g vařeného uzeného masa Nyní v akci
1/4 lžičky muškátového oříšku
150 g strouhanky
sůl
čerstvě namletý pepř

Jak na to?

1. Kapustu zbavím ovadlých listů, propláchnu a ponořím do hrnce s osolenou vroucí vodou. Uvařím ji doměkka a nechám na cedníku pořádně okapat. Pak ji na prkýnku nadrobno nasekám.
2. Rohlíky namočím do mléka. Na oleji osmahnu cibulku. V míse smíchám máslo se solí, přidám vejce, vymačkané rohlíky, osmahnutou cibulku, uzené maso, pepř, muškátový
oříšek a tolik strouhanky, až vznikne těsto jako na karbanátky. Pěkně ho zamíchám.
3. Namočenou rukou tvaruju karbanátky a každý pak obalím ve strouhance.
4. Do pánve naliju asi 2cm vrstvu oleje, nechám ho rozehřát a smažím v něm karbanátky dozlatova. Mám je ráda s kaší, zeleným salátem nebo s chlebem.
Tip: K ochucení karbanátků se dá místo muškátového oříšku dát majoránka a česnek, místo uzeného masa nastrouhaný sýr anebo nic. Stačí jen sůl.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj