×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Kapustnica
120 minut a více , Vysoká náročnost , Česká ,

Kapustnica

Co budu potřebovat

10 kuliček pepře
1 lžička čerstvě namletého pepře
+ na dochucení
2 lžíce kmínu
5 kuliček nového koření
2 bobkové listy
sůl
hrst sušených hub
1 kg kysaného zelí, nakrájeného, okapaného
500 g uzené krkovičky, nakrájené na kostičky
5 sušených švestek
100 g uzené slaniny, nakrájené na kostičky Nyní v akci
1 lžička sladké papriky
2 cibule, nakrájené nadrobno
6 stroužků česneku, nakrájených na tenké plátky
1 lžíce rostlinného oleje Nyní v akci
500 g uzené klobásy, nakrájené na kolečka Nyní v akci
2 brambory, oloupané, nastrouhané na jemném struhadle a okapané Nyní v akci
500 g zakysané smetany

Jak na to?

Do velkého hrnce dám všechno koření a sušené houby, zaliju 3 litry vody a na středním plameni přivedu k varu. Stáhnu plamen a na mírném ohni vařím 30 minut. Pak do hrnce přidám kysané zelí a vařím dál. Po dalších 30 minutách přidám krkovičku.
Mezitím rozpálím pánev, nasypu do ní slaninu, nechám ji vyškvařit, pak ještě na minutku přidám do pánve sladkou papriku, aby se rozvoněla, a vše vhodím do hrnce.
Na omastku, který zbyl ze slaniny, osmahnu doměkka cibuli, kterou pak spolu s plátky česneku přidám do hrnce, promíchám, nechám ještě chvíli povařit a dám tu skoro hotovou kapustnicu přes noc uležet do chladu.
Druhý den osmahnu klobásu na lžíci oleje, polévku ohřeju, přidám do ní klobásu, nastrouhané brambory a vařím 30 minut. Nakonec do polévky vmíchám zakysanou smetanu a nechám ji ještě chvíli povařit, pak dochutím solí a čerstvě namletým pepřem. Před podávání nechám kapustnicu ještě pár hodin odležet.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj