×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Kapr z kotlety s bramborovými sněhuláky
20 minut , Hlavní chod , Nízká náročnost , Vánoce ,

Kapr z kotlety s bramborovými sněhuláky

Co budu potřebovat

1 vepřová kotleta bez kosti
sůl, citronová šťáva Nyní v akci
2 lžíce zakysané smetany Nyní v akci
1 vejce
1 lžíce hladké mouky
2 lžíce strouhanky
1 lžička petrželky, nasekané
1 lžíce másla Nyní v akci
1 lžíce sádla
1 balíček chlazených bramborových sněhuláků
olej na smažení Nyní v akci

Jak na to?

Kotletu naklepejte a vyřízněte tvar kapra. Po okrajích ho jemně nakrojte, aby se při smažení nekroutil. Pokapejte ho citronovou šťávou, osolte a potřete smetanou. Nechte pár hodin odležet v lednici, aby se smetana vsákla. Pak její zbytky otřete, maso obalte v trojobalu – do strouhanky vmíchejte petrželku – a osmažte na másle se sádlem.
Brambory osušte a opečte v rozpáleném tuku. Hotové osolte a podávejte s „kaprem“.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj