×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Kapr na modro
60 minut , Hlavní chod , Střední náročnost , Vánoce ,

Kapr na modro

Co budu potřebovat

½ celeru, nakrájeného na proužky
2 petržele, nakrájené na proužky
2 mrkve, nakrájené na proužky
4 cibule, nakrájené na kolečka
kůra z 1 citronu Nyní v akci
100 ml bílého vína
15 hřebíčků
po 10 kuličkách černého pepře a nového koření
1 bobkový list a snítka tymiánu
1 kapr, rozkrájený na podkovy
60 ml jablečného octa
sůl
vařené brambory omaštěné máslem a posypané petrželkou k podávání Nyní v akci
NA KŘENOVOU OMÁČKU
50 g křenu
1 lžíce másla Nyní v akci
1 lžíce hladké mouky
100 g rybího vývaru
100 ml smetany ke šlehání
sůl

Jak na to?

Do většího hrnce dejte zeleninu, cibuli, citronovou kůru, víno a zalijte asi 2 litry vody. Koření zavažte do gázy, přidejte ho do hrnce a vše přiveďte k varu a asi 10 minut povařte.
Rybu polijte horkým octem, osolte a vložte do hrnce k zelenině. Pod poklicí velmi zvolna vařte 30 minut.
Na křenovou omáčku nastrouhejte křen a zlehka ho opečte v rozpuštěném másle. Přidejte mouku a míchejte, abyste získali světlou jíšku. Zalijte vývarem a opatrně, za stálého míchání přilijte smetanu. Podle chuti osolte a asi dvě minuty povařte. Podávejte ke kaprovi; jako příloha jsou ideální brambory s máslem a nasekanou petrželkou.

Pořídíte z letáku

  • současná cena: 11,90 cena před slevou: 16,90
    sleva: −29 %
  • současná cena: 23,90 cena před slevou: 29,90
    sleva: −20 %

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj