×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Kapr na černo
60 minut , Hlavní chod , Vysoká náročnost , Česká ,

Kapr na černo

Co budu potřebovat

2 lžíce másla Nyní v akci
200 g kořenové zeleniny (mrkev, petržel, kousek celeru)
2 cibule
3 lžičky tmavého třtinového cukru
3 hřebíčky, špetka tymiánu, 10 kuliček pepře, 6 kuliček nového koření, 1 bobkový list
2 kolečka citronu i s kůrou Nyní v akci
25 ml octa
750 ml zeleninového vývaru
6 porcí kapra
4 lžíce povidel
100 g sušených švestek
25 g rozinek Nyní v akci
50 g loupaných mandlí Nyní v akci
50 g vlašských ořechů
strouhaný perník
Na bramborové šišky:
1 kg brambor Nyní v akci
300 g hrubé mouky
30 g krupice
1 vejce
1 lžička soli

Jak na to?

1. V hrnci rozehřejte máslo a osmažte na něm kořenovou zeleninu a cibuli. Přisypte cukr a za stálého míchání ho nechte zkaramelizovat. Přidejte koření, citron a minutu opékejte; pak přilijte ocet a nechte ho odpařit. Zalijte vývarem a zvolna 5 minut povařte.
2. Do vroucí omáčky přidejte kapra a 12–15 minut ho duste. Poté rybu vyjměte a do omáčky přimíchejte povidla.
3. Sušené ovoce, rozinky, mandle a ořechy povařte asi 5 minut v troše vody. Omáčku propasírujte, dejte do ní povařené ovoce i s tekutinou a zahustěte perníkem. Před podáváním ohřejte rybu v páře a přelijte teplou omáčkou. Podávejte s bramborovými šiškami.
4. Uvařené brambory oloupejte, nastrouhejte a smíchejte s moukou, krupicí, vejcem a solí. Z hmoty odkrajujte, tvarujte šišky a vařte je 15 minut ve vroucí vodě.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj