×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Kanelbullar
30 minut , Dezert , Střední náročnost , Česká , Moučníky a koláče ,

Kanelbullar

Co budu potřebovat

75 g másla
300 ml mléka Nyní v akci
25 g čerstvých kvasnic
40 g krupicového cukru
sůl
1 lžička kardamomu
500–550 g hladké mouky
1 vejce na potření
Na náplň:
100 g másla
80 g krystalového cukru
2–3 lžičky mleté skořice

Jak na to?

1. Máslo rozehřejte, přidej­te mléko a mírně ohřejte, abyste ve směsi udrželi prst. Odstavte, přidejte kvasnice a rozmíchejte. Přimíchejte cukr, sůl, kardamom a po­stupně i mouku. Zpracujte do koule a nechte pod utěr­kou na teplém místě kynout 30 minut.
2. Připravte náplň: roze­hřejte máslo a přimíchejte cukr se skořicí. Těsto vyvá­lejte na plát o rozměrech 20 x 50 cm a potřete náplní. Opatrně srolujte a nakrájej­te na 1,5 cm široké šneky. Přemístěte je na plechy vyložené pečicím papírem a nechte kynout 30 mi­nut. Troubu předehřejte na 200 °C. Šnečky potřete vejcem a posypejte cukrem. Pečte 8–10 minut dozlatova.

Pořídíte z letáku

  • současná cena: 17,90 cena před slevou: 19,90
    sleva: −10 %

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj