×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Kančí rangout s omáčkou z čokolády
120 minut a více , Hlavní chod , Střední náročnost , Pro gurmány ,

Kančí rangout s omáčkou z čokolády

Co budu potřebovat

kančí maso Nyní v akci
hořká čokoláda
kakaový prášek
2 dcl červeného vína
malinový ocet
piniové oříšky
1 mrkev
řapíkatý celer
1 cibule
třtinový cukr
rozinky Nyní v akci
jalovec
bobkový list
olivový olej Nyní v akci
sůl
bílý chleba jako přílohu Nyní v akci

Jak na to?

Kančí si naložíme den předem: nakrájíme maso, mrkev, cibuli a řapíkatý celer. Přidáme pár kuliček jalovce, bobkový list, pokapeme malinovým octem a zalijeme červeným vínem. Všechno promícháme v pekáčku, přikryjeme fólií a dáme uležet do lednice.
Druhý den pekáček vyndáme a celou směs přecedíme do druhé nádoby. Dáme stranou maso a osolíme ho. V kastrůlku necháme rozehřát olivový olej a maso zprudka opečeme.
Pak ho vyndáme do misky a orestujeme zeleninu, kterou zalijeme přeceděnou marinádou. Nakonec vrátíme do hrnce zpátky maso. Promícháme, zakryjeme pokličkou, přivedeme k varu, pak var stáhneme na minimum a necháme dusit do měkka asi 1 - 1,5 hodiny.
V druhé pánvičce ohřejeme cca 1dcl malinového octa, přisypeme třtinový cukr a necháme ho rozpustit. Přidáme pár rozinek a zaprášíme kakaovým práškem. Tuto směs přidáme k masu a přisypeme ještě pár piniových oříšků. Stáhneme z plotny, přidáme nalámanou čokoládu a necháme ji rozpustit.
Jako přílohu nakrájíme bílý chleba, pokapeme ho olivovým olejem a krátce opečeme na pánvičce.
Kančí nandáme do hlubokého talíře a podáváme spolu s opečeným chlebem.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj