×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Kančí guláš s uzenou paprikou a špekovým knedlíkem
120 minut a více , Hlavní chod , Střední náročnost , Dušení ,

Kančí guláš s uzenou paprikou a špekovým knedlíkem

Co budu potřebovat

kančí kýta
3 cibule
2 lžíce drcených rajčat Nyní v akci
chleba Nyní v akci
voda Nyní v akci
rostlinný olej
uzená paprika Nyní v akci
pepř
sůl
na špekové knedlíky:
špek
3 vejce
houska
mléko Nyní v akci
mouka Nyní v akci
petrželka
pepř
sůl

Jak na to?

V hrnci rozehřejeme rostlinný olej, orestujeme nakrájenou cibuli a zalijeme kapkou vody, aby cibule dostala jednotnou barvu. Když se voda odpaří, přisypeme uzenou papriku, necháme spojit a zase zalijeme vodou. Přidáme drcená rajčata a jakmile se směs začne vařit, vložíme do hrnce nakrájené maso, opepříme a osolíme. Necháme rychle zavařit, pak stáhneme var, přikryjeme pokličkou a dusíme doměkka.
Teď si připravíme špekové knedlíky: špek nakrájíme na kostky a necháme orestovat.
Do žloutků nalijeme trochu mléka a přisypeme nakrájenou housku. Osolíme, opepříme a promícháme. Pak ke směsi přidáme opečený špek, zaprášíme moukou a postupně vmícháme vyšlehaný sníh. Nakonec přisypeme nasekanou petrželku.
Namočíme si ruce, vytvarujeme knedlíky a necháme vařit ve vroucí vodě 8 - 10 minut.
Guláš zahustíme nalámaným chlebem a necháme ještě chvíli povařit. Pak ho nandáme na talíř a podáváme se špekovým knedlíkem.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj