1
Troubu předehřejte na 120 °C, spodní i horní ohřev. Kachnu omyjte a dobře osušte. Připravte marinádu promícháním všech ingrediencí. Celou kachnu potřete marinádou, nechte zaschnout a poté potřete ještě jednou.
2
Kachnu položte do pekáče prsíčky dolů, zakryjte a pečte tři a půl hodiny.
3
V polovině pečení ji obraťte z prsou na záda a průběžně polévejte výpekem.
4
Ke konci pečení kachnu odkryjte, zvyšte teplotu na 170 °C a ještě hodinu dopékejte dozlatova. Během pečení polévejte výpekem.
5
Jasmínovou rýži uvařte podle návodu.
6
Na pánvi rozehřejte sezamový olej, na kterém orestujte nastrouhaný zázvor. Přidejte ostatní ingredience na omáčku a na mírném ohni míchejte do zhoustnutí.
7
Hotovou kachnu naporcujte, podávejte s rýží, omáčkou a jarní cibulkou pokrájenou na kolečka.
1
Troubu předehřejte na 120 °C, spodní i horní ohřev. Kachnu omyjte a dobře osušte. Připravte marinádu promícháním všech ingrediencí. Celou kachnu potřete marinádou, nechte zaschnout a poté potřete ještě jednou.
2
Kachnu položte do pekáče prsíčky dolů, zakryjte a pečte tři a půl hodiny.
3
V polovině pečení ji obraťte z prsou na záda a průběžně polévejte výpekem.
4
Ke konci pečení kachnu odkryjte, zvyšte teplotu na 170 °C a ještě hodinu dopékejte dozlatova. Během pečení polévejte výpekem.
5
Jasmínovou rýži uvařte podle návodu.
6
Na pánvi rozehřejte sezamový olej, na kterém orestujte nastrouhaný zázvor. Přidejte ostatní ingredience na omáčku a na mírném ohni míchejte do zhoustnutí.
7
Hotovou kachnu naporcujte, podávejte s rýží, omáčkou a jarní cibulkou pokrájenou na kolečka.