×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Jogurtový cheesecake
120 minut a více , Dezert , Střední náročnost , Anglická ,

Jogurtový cheesecake

Co budu potřebovat

slunečnicový olej Nyní v akci
250 g oříškových Bebe sušenek
200 g másla Nyní v akci
1 granátové jablko, pouze semínka
Na náplň:
2 lžičky želatiny
680 g smetanového sýru Nyní v akci
375 ml hustého bílého jogurtu Nyní v akci
150 g krupicového cukru Nyní v akci
2 lžičky citronové šťávy Nyní v akci
1 lžička vanilkového extraktu
½ lžičky soli
Na sirup:
500 ml džusu s granátovým jablkem Nyní v akci
100 g krupicového cukru Nyní v akci
2 lžíce medu Nyní v akci

Jak na to?

Olejem lehce vymažte kulatou dortovou formu o průměru asi 23 cm. Sušenky rozdrobte do mísy a smíchejte je s rozpuštěným máslem. Pak směs natlačte na dno a částečně i po bocích formy. Želatinu nasypte do misky, přelijte 1,5 lžíce studené vody a nechte 5–10 minut stát. Dohladka umíchejte smetanový sýr, jogurt, cukr, citronovou šťávu, vanilkový extrakt a sůl. Misku se želatinou posaďte na rendlík s vroucí vodou a nechte ji zcela rozpustit. Pak k želatině přimíchejte část krému a promíchejte, vše vraťte do krému a přelijte na sušenkový základ. Uhlaďte a dejte na 6 hodin chladit. Podávejte se sirupem a semínky z granátového jablka. Na sirup v rendlíku smíchejte džus, cukr a med a na malém plameni za občasného míchání zahřívejte, aby se vše zredukovalo na 125 ml. Trvá to asi 35–40 minut.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj