×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Jidáše
30 minut , Střední náročnost , Česká , Moučníky a koláče ,

Jidáše

Co budu potřebovat

50–60 g krupicového cukru
500 g hladké mouky
300 ml smetany
42 g droždí Nyní v akci
2 žloutky + 1 vejce na potření
150 g změklého másla
1 lžička citrusové kůry (citronové, pomerančové, limetkové)
1 sáček vanilkového cukru, špetka soli Nyní v akci
moučkový cukr k podávání

Jak na to?

1. Ze lžíce cukru, mouky, trochy vlažné smetany a droždí připravte kvásek. Zhruba po čtvrthodině ho smíchejte se zbylým cukrem a moukou, žloutky, máslem, citrusovou kůrou, vanilkovým cukrem a trochou soli. Na závěr přilijte vlažnou smetanu a zadělejte těsto. Na teplém místě ho nechte asi hodinu kynout.
2. Z těsta oddělujte kousky, rozválejte je do ,provázků‘, v polovině přeložte a stočte do spirály. Dávejte na plech vyložený pečicím papírem a nechte čtvrt hodiny kynout. Pak je potřete vajíčkem a pečte 25 minut při 180 °C. Hotové posypejte moučkovým cukrem.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj