×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Jelení guláš na víně
120 minut a více , Hlavní chod , Střední náročnost , Česká , Pro gurmány , Dušení ,

Jelení guláš na víně

Co budu potřebovat

750 g jeleního masa Nyní v akci
1/2 lžičky sušeného tymiánu
5 kuliček jalovce
2–3 bobkové listy
1 lžíce červené papriky
1 sušená feferonka
1 lžička kmínu
1 lžíce sádla
3 cibule
2 stroužky česneku
sůl
pepř
500 ml červeného vína
2 lžíce brusinkové zavařeniny

Jak na to?

Maso nakrájejte na kostky a smíchejte s tymiánem, jalovcem, bobkovými listy, paprikou, feferonkou a kmínem. Nechte odležet do druhého dne.
Na sádle orestujte najemno nakrájenou cibuli, po 3–5 minutách přidejte rozmačkaný česnek a po další 1 minutě rovněž maso (i s kořením). Zprudka osmažte, aby maso zhnědlo a zatáhlo
se. Osolte, opepřete, zalijte vínem a zvolna duste pod poklicí zhruba 2 hodiny. Ke změklému masu přidejte 2 lžíce brusinkové zavařeniny a společně vařte asi 15–20 minut. Podávejte ozdobené tymiánem a kolečky čerstvé feferonky.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj