×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Jehněčí špízy suvlaki
120 minut a více , Hlavní chod , Vysoká náročnost , Řecká ,

Jehněčí špízy suvlaki

Co budu potřebovat

1½ kg jehněčí kýty, pokrájené na kostičky
100 ml olivového oleje Nyní v akci
100 ml červeného vína
2 lžičky sušeného oregana
kůra a šťáva ze 2 citronů Nyní v akci
2 stroužky česneku, rozmělněné
pepř, sůl
tzatziki nebo bílý jogurt k podávání Nyní v akci
čerstvé snítky oregana a klínky citronu na ozdobu

Jak na to?

Maso vložte do mísy, přidejte olej, víno, oregano, kůru i šťávu z citronů, rozmělněný česnek a pepř a vše dobře promíchejte. Dejte na 5 hodin, ideálně však přes noc, marinovat. Maso vyndejte z marinády a napíchejte ho na 10 grilovacích jehlic, důkladně osolte a 10–12 minut grilujte. Podávejte s tzatziki nebo jogurtem, posypané nasekaným oreganem, s klínky citronu.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj