×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Jehněčí kýta na tymiánu a červeném víně
30 minut , Hlavní chod , Střední náročnost , Středomořská , Pro gurmány , Pečení ,

Jehněčí kýta na tymiánu a červeném víně

Co budu potřebovat

jehněčí kýta o váze do 2 kg,
sůl
pepř
3 lžíce olivového oleje Nyní v akci
1 kg cibule, nakrájená na tenká kolečka
1 svazek tymiánu
300 ml červeného vína
Na náplň
1 svazek tymiánu
1 svazek hladkolisté petrželky
2–3 stroužky česneku
1 vrchovatá lžíce másla, změklého Nyní v akci
1 lžíce olivového oleje, Nyní v akci
sůl

Jak na to?

Hledáte recept na sváteční hostinu? Vyzkoušejte náš recept na jehněčí kýtu na tymiánu a červeném víně.

Připravte si náplň:
1) Otrhejte lístky všech bylinek, nasekejte je najemno, dejte do misky, přidejte utřené stroužky česneku, změklé máslo i olej a promíchejte.

2) Přidejte sůl a pastu vetřete dovnitř vykostěné jehněčí kýty. Pokud je potřeba, maso svažte kuchyňským provázkem do úhledného válečku.

3) Naplněnou kýtu zvenku osolte a opepřete.

4) Troubu předehřejte na 160 °C.

5) Velký litinový hrnec s nepřilnavým dnem rozpalte, vlijte 3 lžíce olivového oleje, a pak na něm ze všech stran opečte kýtu, aby se maso zatáhlo.

6) Poté ho vyndejte na talíř a do kastrolu naopak nahrňte cibuli a 10 minut opékejte doměkka.

7) Přidejte tymián, osolte a opepřete, a poté na cibuli posaďte jehněčí maso.

8) Přilijte víno a těsně přiklopte. Pečte 3 hodiny. Vyndejte z trouby, nechte chvíli odpočinout a jehněčí nakrájejte na plátky.

Tip do kuchyně

 

Jehněčí kýtu podávejte s vařenými nebo šťouchanými bramborami.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj