×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Jehněčí kotletky na ratatouille s citronovým bramborem
40 minut , Hlavní chod , Střední náročnost ,

Jehněčí kotletky na ratatouille s citronovým bramborem

Co budu potřebovat

NA RATATOUILLE
2 lžíce extra panenského olivového oleje Nyní v akci
4 stroužky česneku, nakrájené na plátky
1 menší cibule, nasekaná nadrobno
1 větší mrkev, na kostky
1 stonek řapíkatého celeru, na kostky
½ žluté papriky, na kostky Nyní v akci
½ střední cukety, na kostky
½ lilku, na kostky
400g konzerva loupaných rajčat
2 větvičky rozmarýnu
4 větvičky tymiánu
100 ml červeného suchého vína
NA KOTLETY [Vepřové kotlety]
1 kg jehněčích kotlet s kostí
50 ml extra panenského olivového oleje Nyní v akci
NA BRAMBORY Nyní v akci
800 g brambor Nyní v akci
1 citron Nyní v akci
sůl a pepř

Jak na to?

Začněte s ratatouille. Rozpalte na hluboké pánvi olej a krátce na něm opečte cibuli a česnek. Pak přidejte mrkev, řapíkatý celer, lilek a cuketu. Přidejte rajčata, rozmarýn, tymián, podlijte vínem a pomalu vařte 20 minut. Mezitím uvařte oloupané brambory v osolené vodě. Slijte vodu, pokapejte je olejem, citronovou šťávou, rozšťouchejte a nechte zatím přiklopené.
Rozehřejte troubu na 180 °C. Jehněčí kotletky opláchněte, osušte, osolte a opepřete a v rozpálené pánvi, která se hodí do trouby, s troškou oleje opečte z obou stran. Opečené kotletky přesuňte do trouby a pečte je 8–10 minut. Po upečení je nakrájejte podél kosti, na ubrousku nechte pár sekund odkapat. Podávejte s ratatouille a citronovým bramborem.

aq-olivovy-olej-500ml---24772600-hpr

Olivový olej extra panenský

Kvalitní olivový olej se vyrábí podle staleté
tradice. Je lisovaný za studena
z pečlivě vybraných odrůd oliv.

 

 

 

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj