×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Jednoduché lososové sushi
30 minut , Předkrm , Nízká náročnost , Asijská , Chuťovky , Vaření ,

Jednoduché lososové sushi

Co budu potřebovat

300 g tenkých plátků uzeného lososa Nyní v akci
60 ml majonézy
2 pláty řasy nori
Suši rýže:
400 g suši rýže Nyní v akci
80 ml suši octa
2 lžíce krupicového
cukru Nyní v akci
½ lžičky soli

Jak na to?

Čtvercovou mísu vyložte potravinářskou fólií. Na dno vyskládejte plátky lososa – tak, aby nikde nebylo volné místo a fólie neprosvítala. Plátky by se ovšem neměly příliš překrývat. Poté vše opatrně potřete majonézou a navrch rozprostřete rýži. Na ni dejte pláty řasy. Důkladně přitlačte, přetáhněte fólií a zatěžkejte – prkénkem, konzervami, mísou. Dejte na 1 hodinu chladit do lednice. Opatrně vyklopte a nakrájejte na čtverce.
Jak uvařit suši rýži - Rýži několikrát propláchněte v sítku pod proudem studené vody. Hotoví budete, až bude ze sítka odtékat čirá voda. Trvat to může klidně 2–3 minuty. Pak dejte rýži do hrnce, zalijte ji 750 ml vody a přiveďte k varu. Snižte plamen a přiklopené vařte 10 minut. Pak sejměte z plotny a nechte dalších 10 minut stát. Suši ocet, cukr a sůl smíchejte, aby se vše rozpustilo. Pak směs přilijte k rýži a opatrně promíchejte. Nakonec rýži přendejte na plech a nechte ji zcela zchladnout.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj