×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Jarní zeleninová polévka s jahelnou zavářkou
30 minut , Polévka , Střední náročnost , Česká , Vaření ,

Jarní zeleninová polévka s jahelnou zavářkou

Co budu potřebovat

50 g jáhel ABio
3 lžíce olivového oleje Nyní v akci
300 g zeleniny (cibule, mrkev, pórek, brokolice)
2 stroužky česneku
1 lžička soli
½ lžičky mletého kmínu
½ lžičky sladké papriky
1 kostka zeleninového bujonu ABio
kousek zázvoru, oloupaný kousek řasy wakame (není nutné)
divoké jarní bylinky (jitrocel, pampeliškové lístky, květy sedmikrásek) na ozdobení

Jak na to?

1. Jáhly několikrát propláchněte a nechte okapat na cedníku. V hlubším hrnci rozpalte olivový olej, přidejte očištěnou zeleninu včetně česneku, nakrájenou na stejné kousky, a chvíli opékejte. (Zelené části pórku přidejte až cca dvě tři minuty před koncem vaření.) Poté k zelenině přidejte jáhly, sůl, kmín a sladkou papriku a ještě chvíli společně opékejte. Zalijte jedním a čtvrt litrem vroucí vody, přidejte bujon a zázvor a vařte zhruba deset až dvanáct minut nebo tak, aby jáhly změkly.
2. Když máte polévku uvařenou, odeberte jí zhruba čtvrtinu včetně zeleniny a jáhel, přidejte řasu wakame a rozmixujte ponorným mixérem. Přes síto vraťte zpět do polévky.
3. Podávejte ozdobené jarními bylinkami – zvlášť efektní jsou sedmikrásky.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj