×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Jarní závitky
15 minut , Střední náročnost ,

Jarní závitky

Co budu potřebovat

6 plátků slaniny Nyní v akci
2 středně velká rajčata Nyní v akci
čerstvá bazalka, máta nebo jiné bylinky
rýžový papír
lístky zeleného salátu, natrhané Nyní v akci
na kousky
Na sezamovo-sójový dip
120 ml sójové omáčky
1 lžíce majonézy
1 lžička limetové šťávy Nyní v akci
1 lžička sezamového oleje

Jak na to?

Nejprve smíchejte všechny suroviny na sezamovo-sójový dip. Šlehejte je asi 15 sekund, aby se dobře spojily.
V pánvi opečte plátky slaniny. Nakrájejte rajčata a bylinky.
Velkou mísu naplňte vroucí vodou z varné konvice. Ponořte do ní plát rýžového papíru a nechte ho pár sekund měknout – dejte pozor, aby nenasál příliš mnoho vody. Potom rýžový papír položte na talíř nebo pracovní plochu. Nechte ho 10–30 sekund ležet, teprve potom ho začněte plnit.
Třetinu rýžového papíru, kterou máte nejblíže k sobě, pokryjte vrstvou salátu, rajčat, slaniny a bylinek. Potom rýžový papír směrem od sebe zarolujte a rolku ihned podávejte se sezamovo-sójovým dipem k namáčení.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj