×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Jarní polévka se ztraceným vejcem
10 minut , Polévka , Nízká náročnost , Česká , Omáčky a zálivky , Vaření ,

Jarní polévka se ztraceným vejcem

Co budu potřebovat

1 směs na polévku (mrkev, celer, petržel, cibule)
300 g libovolného kuřecího masa s kostí Nyní v akci
koření (celý pepř, nové koření) Nyní v akci
sůl
4 vejce

Jak na to?

Očištěnou zeleninu, koření, sůl a kuřecí maso přelijte studenou vodou a dejte vařit na cca půl hodiny. Hotový vývar přelijte přes jemné sítko. Čistý vývar pak znovu krátce zahřejte, do polévky můžete vrátit část vařené pokrájené zeleniny a obrané maso z kuřete. Pomocí naběračky do polévky po jednom opatrně vkládejte vyklepnuté celé vajíčko. Krátce provařte, až se bílek zatáhne. Polévku servírujte vždy s jedním vejcem na porci.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj