×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Jarní pizza
120 minut a více , Předkrm , Střední náročnost , Italská , Chuťovky ,

Jarní pizza

Co budu potřebovat

Na pizza těsto:
500 g hladké mouky
lžičky (10 g) suchého droždí Nyní v akci
5 g soli
5 g cukru Nyní v akci
olivový olej Nyní v akci
Na jarní náplň:
2 lžíce másla
2 lžíce mouky Nyní v akci
250 ml mléka Nyní v akci
sůl
pepř
100 g měkkého kozího sýru Nyní v akci
2 žloutky
1 hrnek zeleného hrášku
1 hrst zelených chřestových špiček
9 křepelčích vajec
9 plátků prosciutta Nyní v akci
2 hrsti polníčku
1 svazek bazalky
1 stroužek česneku
60 ml olivového oleje Nyní v akci

Jak na to?

Nejprve udělejte těsto: v míse smíchejte mouku, droždí, sůl a cukr. Přilijte 320 ml vody pokojové teploty a vařečkou promíchejte. Pak nechte při pokojové teplotě – přetažené fólií – kynout asi 2 hodiny. Pak těsto překlopte na lehce pomoučenou pracovní plochu a rozdělte ho na tři díly. Nechte znovu 30 minut kynout. Pak díly postupně rozválejte dokulata a povrch potřete olejem. Troubu vyhřejte na 200 °C. Ve středně velkém hrnci udělejte bešamel: nechte rozpustit máslo, pak přidejte mouku, vařečkou ji rozmíchejte v másle a dvě minuty opékejte. Pak za stálého míchání metlou přilévejte mléko. Směs přiveďte k varu, vařte 5 minut a pak sejměte z ohně. Pak nakrájejte kozí sýr na kostičky a vmíchejte k bešamelu. Ten podle chuti osolte a opepřete a nakonec vmíchejte žloutky. Sýrovým bešamelem potřete pizzy, navrch rozdělte špičky chřestu a hrášek a pečte 12 minut. Pak na každou pizzu vyklepněte tři křepelčí vejce a pečte další 3 minuty. Vyjměte pizzu z trouby, dozdobte plátky prosciutta, polníčkem a bazalkovým přelivem. Na něj rozmixujte bazalku s česnekem, solí a pepřem a nařeďte olejem.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj