×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Jarní minestrone
30 minut , Polévka , Střední náročnost , Italská ,

Jarní minestrone

Co budu potřebovat

180 g kuřecího masa Nyní v akci
30–50 g strouhanky
6 lžic parmazánu
4 stroužky česneku
2 lžíce pažitky
1 velké vejce
sůl
pepř
2 lžíce olivového oleje Nyní v akci
1 pórek
1250 ml kuřecího vývaru
2 hrsti jarní mrkvičky
2 hrsti těstovin do polévky Nyní v akci
2 hrsti baby špenátu
bazalka

Jak na to?

Namleté kuřecí maso, strouhanku, 3 lžíce parmazánu, 2 rozmačkané stroužky česneku, pažitku, vejce, necelou lžičku soli a špetku pepře promíchejte v míse. Ze směsi utvořte asi 28 knedlíčků. Olej rozpalte v širším hrnci (ve kterém chcete uvařit polévku) a dozlatova – asi 3 minuty – na něm knedlíčky pečte; stačí, když se zatáhnou, dovaří se v polévce. Vyjměte je z hrnce a dejte stranou. Naopak do hrnce nasypte kolečka pórku a za občasného míchání je nechte 3 minuty změknout. Přidejte tence pokrájené stroužky česneku a opékejte další 1 minutu. Vlijte vývar a dalších 500 ml vody. Přiveďte k varu. Vmíchejte kolečka mrkve. Vařte 8 minut, pak přidejte kuřecí knedlíčky a vařte, dokud nebudou hotové a kolečka mrkve nezměknou. Nakonec vmíchejte těstoviny, špenát a zbylé 3 lžíce parmazánu a povařte, aby i těstoviny změkly. Dochuťte solí a pepřem a podávejte ozdobené bazalkou.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj