×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Jahody se zlatou drobenkou
60 minut , Střední náročnost , Česká , Moučníky a koláče ,

Jahody se zlatou drobenkou

Co budu potřebovat

125 g másla
3/4 hrnku ovesných vloček
3 /4 hrnku hladké mouky
1 /2 hrnku krystalového cukru
+ 3/4 hrnku na ovoce
2 hrnky jahod, nakrájené na kousky
2 hrnky směsi čerstvého lesního ovoce (maliny, borůvky, ostružiny)

Jak na to?

1) Troubu předehřejte na 180 °C. Máslo nakrájejte na kostky a nechte změknout. Vločky, mouku a půl hrnku cukru smíchejte v misce, přidejte máslo a rukama všechno mačkejte tak dlouho, dokud se máslo se zbytkem nespojí do drobenky.
2) Lesní ovoce a zbylý cukr opatrně promíchejte v jiné misce – nejlíp to půjde vařečkou, jinak se ovoce rozmačká.
3) Do čtyř až osmi ohnivzdorných misek rozdělte rovnoměrně ovoce, posypte je drobenkou a dejte na patnáct až třicet minut zapéct. Drobenka by měla zezlátnout a ovoce pod ní jemně probublávat. Než se do kalíšku pustíte, nechte je vychladnout.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj