×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Jahodový džem s vanilkou
30 minut , Snídaně , Střední náročnost , Česká , Zavařeniny , Vaření ,

Jahodový džem s vanilkou

Co budu potřebovat

1 kg jahod
1 vanilkový lusk
1 gelfix 2:1
500–700 g krupicového cukru
3 g kyseliny citronové

Jak na to?

1) Jahody odstopkujte, pokrájejte na kousky a vložte do hrnce.

2) Vanilkový lusk rozřízněte, vyškrábněte vnitřek nožem a přidejte k jahodám. Promíchejte a nechte 15 minut stát.

3) Gelfix smíchejte se dvěma lžícemi cukru a rovněž vmíchejte do jahod. Poté minutku povařte, přidejte zbylý cukr (podle chuti) a kyselinu, vařte 10 minut.

4) Zavařeninou naplňte sklenice, otočte dnem vzhůru a nechte 5 minut stát.

Tip do kuchyně

 

Vyzkoušejte také hruškovou zavařeninu s vanilkou.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj