×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Jahodový cheesecake
120 minut a více , Střední náročnost , Česká , Moučníky a koláče ,

Jahodový cheesecake

Co budu potřebovat

400 g oříškovo-medových sušenek BeBe Dobré ráno
200 g másla, rozpuštěného
140 ml smetany na vaření
2–3 plátky želatiny
300 g smetanového sýru Nyní v akci
100 g krupicového cukru
1 citron
500 g jahod
140 ml smetany ke šlehání (co nejtučnější)

Jak na to?

1. Do mísy rozdrobte sušenky. Přelijte je máslem, promněte, aby se máslo dostalo do každého kousku, a spojte do kompaktní hmoty. Tu namačkejte do dortové formy o průměru 24 centimetrů tak, aby se rozprostřela po dně i stěnách. Dejte na půl hodiny do ledničky.
2. Plátky želatiny namočte na pět minut do studené vody. Smetanu na vaření přiveďte k varu a sejměte z ohně. Želatinu vyndejte z vody a rozpusťte ji ve smetaně. Nechte zchladnout.
3. Smetanový sýr rozmíchejte s cukrem, jemně nastrouhanou kůrou z citronu a třemi lžícemi citronové šťávy zcela dohladka. Poté vmíchejte smetanu se želatinou a 300 g jahod, nakrájených na malé kousky. V robotu vyšlehejte smetanu ke šlehání, vmíchejte ji ke směsi a pak ji nalijte na sušenkový základ. Uhlaďte plochým nožem a chlaďte minimálně tři hodiny. Podávejte ozdobené 200 g přepůlených jahod.

Pořídíte z letáku

  • současná cena: 17,90 cena před slevou: 22,90
    sleva: −21 %
  • současná cena: 22,90 cena před slevou: 26,90
    sleva: −14 %
  • současná cena: 39,90 cena před slevou: 49,90
    sleva: −20 %

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj