×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Jahodovobezinkové palačinky
60 minut , Dezert , Střední náročnost , Česká , Bezmasé ,

Jahodovobezinkové palačinky

Co budu potřebovat

75 g hladké mouky
1 lžíce krupicového cukru
2 vejce
125 ml mléka Nyní v akci
125 ml smetany ke šlehání
130 ml bezinkového sirupu Nyní v akci
olej
500 g jahod
200 ml husté smetany ke šlehání

Jak na to?

1. Mouku a cukr dejte do mísy. Vejce našlehejte v i mléce se smetanou, přidejte 1 lžíci sirupu a dobře promíchejte. Pak tekutou směs postupně za stálého šlehání metlou přidejte k mouce. Vzniklé těstíčko nechte 20 minut odpočívat.
2. Pánvičku o průměru 26 cm lehce vymažte olejem a pak na ní postupně opečte tenké palačinky.
3. Očištěné a přepůlené jahody dejte do hrnce, vlijte sirup a za občasného míchání 3–5 minut zahřívejte, aby byly jahody teplé a obalily se sirupem. Smetanu ušlehejte dotuha. Na každou palačinku dejte část jahod a smetany, zarolujte a podávejte.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj