×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Jahodovo-malinové tiramisu
120 minut a více , Dezert , Střední náročnost , Italská , Moučníky a koláče ,

Jahodovo-malinové tiramisu

Co budu potřebovat

375 g mascarpone
400 ml smetany ke šlehání
2 lžíce tmavého třtinového cukru Nyní v akci
18 cukrářských piškotů
250 ml dezertního vína (sladké, bílé víno)
250 g jahod
300 g malin
moučkový cukr

Jak na to?

Mascarpone, smetanu a cukr našlehejte v míse. Formu na terinu o objemu asi 1 litr lehce vymažte olejem a vyložte pečicím papírem. Prvních šest cukrářských piškotů namočte do dezertního vína a vyložte jimi dno teriny. Navrch rozdělte polovinu jahod a malin a zakryjte
polovinou našlehaného mascarpone. Do vína namočte dalších šest piškotů a vyskládejte je navrch, pokryjte zbylým ovocem a mascarpone a navrch vyskládejte poslední šestici piškotů namočených do vína. Dejte do lednice minimálně na 8 hodin. Podávejte ozdobené další šlehačkou.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj