×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Jahodové knedlíky
30 minut , Střední náročnost , Vaření ,

Jahodové knedlíky

Co budu potřebovat

250 g tvarohu ve vaničce Nyní v akci
1 vejce + 1 žloutek
špetka soli
200–250 g polohrubé mouky
500 g jahod
Na ozdobu
moučkový cukr
tvrdý tvaroh, strouhaný Nyní v akci
máslo, rozpuštěné

Jak na to?

Ve větší misce promíchejte tvaroh, vejce, žloutek, sůl a postupně přimíchávejte mouku, až získáte měkké těsto, které se nebude lepit. Nechte ho chvilku odpočívat. Do velkého hrnce dejte vařit vodu. Těsto vyválejte do válečku o průměru 3 cm a na každý knedlík odkrajujte plátek. Roztlačte ho do placičky a obalte jím jahodu. Knedlíky vhazujte do vroucí vody, vždy promíchejte, aby se odlepily ode dna, a vařte je asi 5–7 minut. Jakmile vyplavou na hladinu, vylovte je děrovanou naběračkou. Podávejte přelité máslem, pocukrované a posypané tvarohem.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj