×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Jahodová smetanová zmrzlina
120 minut a více , Střední náročnost , Česká , Bezmasé , Mražení a zachlazování ,

Jahodová smetanová zmrzlina

Co budu potřebovat

500 g jahod
200 g krupicového cukru
500 g zakysané smetany Nyní v akci
50 g pistácií
200 g bílé čokolády

Jak na to?

Jahody odstopkujte a spolu s cukrem je dejte do robotu a rozmixujte na pyré. Pokud je dostatečně hladké, ale sem tam se objeví kousek, ničemu to nevadí. Smetanu dejte do mísy a postupně do ní zašlehávejte pyré. Směs poté přendejte do mísy a dejte ji na 1–2 hodiny do mrazáku, aby zmrzla tak akorát 3 cm od kraje. Vyndejte z mrazáku, promíchejte, aby se krystaly ledu zamíchaly dovnitř, a dejte na hodinu opět mrazit. Poté znovu promíchejte, přendejte do uzavíratelné nádoby a dejte přes noc mrazit. Před podáváním zmrzlinu na 20 minut vyndejte z mrazáku. Čas využijte k výrobě kornoutů. Pistácie nasekejte najemno a čokoládu nechte rozpustit v míse nad vroucí vodou. Kornoutky – asi 8–10 kusů – nejprve vždy namočte v čokoládě a pak obalte v pistáciích. Vyskládejte je na tác a dejte na chvíli do lednice. Kopečky zmrzliny podávejte v kornoutcích.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj