×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Jahodová roláda se smetanou
35 minut , Dezert , Střední náročnost ,

Jahodová roláda se smetanou

Co budu potřebovat

5 vajec
160 g krystalového cukru
180 g hladké mouky
6 lžic jahodové marmelády
NA OMÁČKU
20 čerstvých jahod
200 g zakysané smetany Nyní v akci
lístky máty na ozdobu
2 lžíce moučkového cukru
200 ml smetany ke šlehání

Jak na to?

Vyšlehejte do pěny vejce s cukrem. Předehřejte troubu na 200 °C. Do pěny opatrně zapracujte mouku a těsto nalijte na plech vyložený pečicím papírem. Pečte 10 minut. Upečený korpus otočte, stáhněte z něj pečicí papír a korpus potřete marmeládou a zarolujte do pečicího papíru. Roládu nechte v lednici hodinu tuhnout. Zatím rozmixujte jahody se zakysanou smetanou a 1 lžící cukru. Vyšlehejte i smetanu s druhou lžící cukru. Roládu podávejte nakrájenou na kolečka s jahodovou omáčkou, šlehačkou a ozdobenou mátou.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj