×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Jahodová pavlova
120 minut a více , Dezert , Vysoká náročnost , Česká , Sladká jídla ,

Jahodová pavlova

Co budu potřebovat

10 bílků
600 g krupicového cukru
6 lžic kakaa holandského typu Nyní v akci
2 lžíce jablečného octa
100 g 70 % čokolády Nyní v akci
1 litr smetany ke šlehání
2 lžíce cukru
750 g jahod

Jak na to?

1. Troubu předehřejte na 180 °C. Bílky vyšlehejte do polotuha. Robot nechte puštěný a k bílkům postupně po lžících přidávejte cukr. Šlehejte, dokud nezískáte krásně lesklý a tuhý sníh. Dávejte ovšem pozor, abyste směs nepřešlehali – ideální stav je, když jsou bílky tuhé
tak, že v míse bez problémů drží, i když ji otočíte dnem vzhůru.
2. Nakonec k bílkům postupně, zlehka a opatrně přidejte kakao, ocet a nasekanou čokoládu.
3. Dva velké nebo čtyři malé pečicí plechy (podle velikosti trouby) vyložte pečicím papírem. Na pečicí papíry čtyřikrát obkreslete talíře o průměru asi 22 cm a do kruhů rozdělte bílkovou hmotu – asi centimetr od kraje. Teplotu v troubě snižte na 140 °C a pusinková kola pečte asi 1 hodinu až 1 hodinu 15 minut. Během pečení neotvírejte troubu!
4. Správně upečená pavlova vypadá tak, že svrchu je křupavá, uvnitř měkká. Po upečení dejte proto pavlovu ještě do pootevřené trouby a nechte ji v ní pomalu zchladnout (spolu s troubou).
5. Sestavte dort: Jedno zcela zchladlé pusinkové kolo dejte na servírovací mísu, navrch čtvrtinu ušlehané oslazené smetany, čtvrtinu jahod, další kolo a tak dále do spotřebování všech ingrediencí. Končit byste měli vrstvou jahod. Před podáváním dort posypte kousky čokolády.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj