×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Jahodová pavlova
120 minut a více , Dezert , Střední náročnost , Česká ,

Jahodová pavlova

Co budu potřebovat

4 bílky
225 g zlatého třtinového cukru Nyní v akci
1 lžička kukuřičného škrobu
1 lžička bílého vinného octa
450 g jahod
1 lžíce moučkového cukru
Na krém:
200 ml zakysané smetany
200 ml hustého bílého jogurtu, vykapaného Nyní v akci
300 g jahod, odstopkovaných
250 g malin
malý svazek máty, lístky otrhané a najemno nasekané + pár lístků na ozdobu
centimetrový kousek čerstvého zázvoru, oloupaný a najemno nastrouhaný
5 lžic moučkového cukru

Jak na to?

1. Troubu předehřejte na 180 °C. Plech vyložte pečicím papírem. Bílky vyšlehejte elektrickým šlehačem dotuha a leskla. Postupně přisypávejte cukr – vždy přidejte dvě lžíce a řádně zašlehejte. V momentě, kdy jste přisypali veškerý cukr, šlehejte ještě další tři až čtyři minuty. Pak přidejte kukuřičný škrob a vinný ocet. Směs přendejte na plech a rozetřete do kruhu o průměru dvacet centimetrů. Pak z hmoty udělejte velkou misku s vyššími okraji, abyste hotovou pavlovu mohli naplnit krémem. Dejte do trouby, teplotu snižte na 120 °C a pečte hodinu a půl. Troubu vypněte a nechte v ní pavlovu zcela zchladnout. Poté od základu dortu odtrhněte pečicí papír a pavlovu dejte na servírovací talíř.
2. Udělejte krém. Zakysanou smetanu promíchejte s vykapaným jogurtem. Odstopkované jahody pokrájejte na menší kousky a pak je spolu s malinami rozmačkejte šťouchadlem na brambory. Přidejte mátu a zázvor a zasypte moučkovým cukrem. Promíchejte a opatrně vmíchejte ke smetaně.
3. Krémem naplňte pavlovu a posypte 450 g jahod pokrájených na čtvrtky. Poprašte moučkovým cukrem a podávejte.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj