×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Jablečno–skořicový koláč
60 minut , Střední náročnost , Česká , Moučníky a koláče , Pečení ,

Jablečno–skořicový koláč

Co budu potřebovat

8 velkých kyselejších jablek (Granny Smith), oloupaných a nakrájených na kousky Nyní v akci
4 řapíky rebarbory, nakrájené na kousky (nemusí být)
1 lžíce citronové šťávy Nyní v akci
110 g krupicového cukru Nyní v akci
1 vanilkový cukr
1 lžička skořice
2 lžíce kukuřičného škrobu
2 pláty listového těsta
1 vejce, lehce prošlehané
2 lžíce krystalového cukru + navíc
čtvrt lžičky skořice
1 sáček vanilkového pudinkového prášku
750 ml mléka Nyní v akci
2 lžíce krupicového cukru Nyní v akci

Jak na to?

1. Předehřejte troubu na 200 °C. Jablka, rebarboru, citronovou šťávu, krupicový i vanilkový cukr a skořici promíchám v míse. Směs rozdělím do dvou kulatých zapékacích misek o průměru 14 cm a zakryju alobalem. Dám je na pět minut do trouby, aby ovoce trochu změklo. Kukuřičný škrob rozmíchám se lžící vody, rozdělím ho do zapékacích misek a promíchám s jablečnou směsí.
2. Z listového těsta vykrojím dvě kola o průměru 20 cm a ve středu je lehce proříznu. Kola položím na zapékací mísy, prsty přimáčknu okraje k míse a těsto potřu rozšlehaným vejcem. Promíchám krystalový cukr se čtvrtkou lžičky skořice a směsí posypu těsto. Peču pětadvacet až třicet minut dozlatova.
3. Zatímco se koláče pečou, uvařím si z mléka, dvou lžic krupicového cukru a pudinkového prášku řídký pudink. Koláče podávám přelité pudinkem.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj