×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Jablečno-hruškový koláč
60 minut , Střední náročnost , Česká , Moučníky a koláče , Pečení ,

Jablečno-hruškový koláč

Co budu potřebovat

5–6 jablek Nyní v akci
1 hruška
20 g vanilkového cukru (1 sáček)
60 g třtinového cukru
hrst opraných rozinek Nyní v akci
po půl lžičce mleté skořice a vanilky
250 g křehkého nebo listového těsta
1 vejce
moučkový cukr k posypání

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C. Jablka a hrušku oloupejte, přepůlte, zbavte jádřinců a nakrájejte na měsíčky. Dejte do mísy a opatrně – nejlépe jen rukama – promíchejte s oběma cukry, rozinkami a kořením. Plech vyložte pečicím papírem, na něj položte rozválené těsto a jeho okraje zarolujte dovnitř, abyste vytvořili kolo a zároveň těsto udělalo zvýšený kraj. Dovnitř dejte ochucené ovoce a všechno potřete rozšlehaným vejcem. Pečte dozlatova zhruba 35 minut. Podávejte pocukrované.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj