×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Jablečné semifreddo s drobenkou
120 minut a více , Střední náročnost ,

Jablečné semifreddo s drobenkou

Co budu potřebovat

Na semifreddo
340 g jemně nastrouhaných jablek Nyní v akci
(Golden Delicious nebo Gala)
1 lžička mleté skořice
1 lžíce citronové kůry, nastrouhané Nyní v akci
najemno
1 lžíce citronové šťávy Nyní v akci
3 vejce
2 žloutky
1 lžička vanilkového extraktu
220 g krupicového cukru Nyní v akci
500 ml smetany ke šlehání
kornoutky k podávání
Na drobenku
150 g hrubé mouky
75 g krupicového cukru Nyní v akci
80 g másla Nyní v akci

Jak na to?

Jablka, skořici, citronovou kůru a šťávu promíchejte v míse. Odložte stranou.
Vejce, žloutky, vanilkový extrakt a cukr dejte do ohnivzdorné mísy a tu umístěte nad horkou vodní lázeň. Ručním mixérem šlehejte směs 6–8 minut, až zesvětlá a zhoustne. Sundejte z lázně a nechte trochu zchladnout.
Smetanu ušlehejte a jemně a opatrně ji vmíchejte do vaječné směsi. Přidejte jablka, vše dobře promíchejte. Nalijte do dvoulitrové, nejlépe kovové nádoby a nechte v mrazáku minimálně 6 hodin, nejlépe přes noc.
Připravte si drobenku. Troubu rozehřejte na 180 °C. Mouku, cukr a máslo zpracujte prsty na drobenku. Rozprostřete ji na plech vyložený pečicím papírem a pečte 15 minut dozlatova. Nechte vychladnout. Semifreddo dejte do kornoutků a posypte drobenkou.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj