×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Jablečné koblížky
10 minut , Vysoká náročnost , Česká , Sladká jídla ,

Jablečné koblížky

Co budu potřebovat

2 lžičky sušeného droždí
125 ml vlažného mléka Nyní v akci
3 lžíce krupicového cukru + navíc k obalení
50 g másla, rozpuštěného Nyní v akci
335 g hladké mouky
2 vejce
1 lžička citrónové šťávy
1 lžička mleté skořice
6 zelených jablek Granny Smith, nakrájených Nyní v akci
slunečnicový olej na smažení Nyní v akci

Jak na to?

1. Droždí, jeden a půl lžíce vlažné vody, mléko a lžíci krupicového cukru vložte do velké mísy a dejte na deset minut na teplé místo, aby vzešel kvásek. Pak přidejte máslo, mouku, vajíčka a další lžíci krupicového cukru a vařečkou promíchejte do lepivého těsta. To přendejte na pomoučený vál a uhněťte dohladka. Pak jej vložte do olejem vymazané mísy, přetáhněte potravinářskou fólií a na teplém místě nechte pětačtyřicet minut kynout, aby těsto zdvojnásobilo objem.
2. Poslední lžíci cukru smíchejte s citrónovou šťávou, skořicí a pokrájenými jablky. Těsto vyklopte na vál a znovu ho pět minut hněťte. Poté jej rozdělte na dvě poloviny a obě rozválejte do tloušťky jednoho centimetru. První plát rovnoměrně poklaďte jablky a přiklopte druhým plátem. Vykrajovátkem nebo skleničkou o průměru 9 centimetrů vykrájejte šest koleček. Menším vykrajovátkem o průměru 3 centimetry vykrájejte vnitřky, abyste získali kroužky. Ty dejte na plech vyložený pečicím papírem a nechte třicet minut kynout. Koblížky smažte ve větší vrstvě oleje z obou stran dozlatova – nechte okapat na ubrousku a pak obalte v cukru.

Pořídíte z letáku

  • současná cena: 17,90 cena před slevou: 24,90
    sleva: −18 %
  • současná cena: 17,90 cena před slevou: 19,90
    sleva: −10 %

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj