×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Jablečné koblihy
90 minut , Snídaně , Vysoká náročnost , Česká , Moučníky a koláče ,

Jablečné koblihy

Co budu potřebovat

2 lžičky sušeného droždí Nyní v akci
125 ml vlažného mléka Nyní v akci
3 lžíce krupicového cukru
50 g másla
330 g hladké mouky
2 vejce
1 lžička citronové šťávy
1 lžička skořice
6 plátků jablka (Granny Smith) Nyní v akci
rostlinný olej
moučkový cukr
skořice

Jak na to?

V míse promíchám sušené droždí se lžící a půl vlažné vody, mlékem, jednou lžící cukru a nechám na teplém místě vzejít kvásek. Pak do mísy přidám máslo, mouku, vejce, lžíci cukru a hnětu tak dlouho, až vznikne hladké a vláčné těsto. Těsto trochu popráším moukou, zakryju utěrkou a nechám kynout tak dlouho, až těsto zdvojnásobí svůj objem. Mezitím v další míse promíchám zbývající cukr, citronovou šťávu, skořici a plátky jablek. Když je těsto vykynuté, přendám ho na pomoučněnou pracovní plochu a ještě asi pět minut ho hnětu, až je krásně pružné. Rozdělím ho na dvě poloviny a každou rozválím na asi centimetr silnou placku. Jednu placku pokladu plátky jablek a přiklopím ji druhou plackou těsta. Kulatým vykrajovátkem a průměru 9 cm vykrojím obě těsta i s plátkem jablka. Tak to udělám u každého plátku jablka. Pak vykrajovátkem o průměru 3 cm vykrojím u každé koblihy ve středu díru. Hotové koblihy rozložím na pomoučněnou utěrku a nechám je ještě 30 minut kynout. Mezitím si v hlubším kastrolu nebo pánvi rozehřeju olej. Do rozpáleného tuku koblihy vkládám opatrně, na chvíli je přikryju poklicí, pak odkryju a otočím je. Za 5 minut by koblihy měly být zlatavé. Pokládám je na papírové utěrky. Nakonec je obalím v cukru promíchaném se skořicí.

Pořídíte z letáku

  • současná cena: 4,90 cena před slevou: 6,90
    sleva: −28 %
  • současná cena: 17,90 cena před slevou: 19,90
    sleva: −10 %
  • současná cena: 24,90 cena před slevou: 34,90
    sleva: −28 %

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj