×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Ischelské dortíčky
60 minut , Dezert , Střední náročnost , Sladká jídla , Vánoce ,

Ischelské dortíčky

Co budu potřebovat

NA TĚSTO
210 g hladké mouky
20 g kakaa holandského typu Nyní v akci
70 g moučkového cukru
40 g mletých neloupaných mandlí Nyní v akci
140 g másla Nyní v akci
citronová kůra, špetka vanilky, na špičku nože mleté skořice Nyní v akci
na ozdobu rozpůlené oloupané mandle Nyní v akci
NA NÁDIVKU
100 g cukru
3 lžičky tuzemáku
80–100 g rybízové marmelády
150 g opražených rozmixovaných lískových ořechů

Jak na to?

Z mouky, kakaa, cukru, mletých mandlí, másla a koření vypracujte hladké těsto. Zabalte ho do potravinářské fólie a nechte v chladničce uležet do druhého dne.
Z plátu vyváleného těsta vykrajujte kolečka a pokládejte je na plech vyložený pečicím papírem a pečte při 170 °C asi 8 minut. Nechte vychladnout. Polovinu koleček potřete nádivkou a druhou přiklopte. Namáčejte je vrchní stranou do rozehřáté čokoládové polevy. Ozdobte půlkami mandlí a nechte zaschnout.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj